Land Rover onthult op 3 september de Discovery Sport. Om het publiek alvast op te warmen voor de komst van de zevenzits SUV laat Land Rover nu wat interieurfoto’s zien.

3 september is de dag dat Land Rover de Discovery Sport onthult. Nog even geduld dus, want uit de interieurfoto’s die het merk nu al vrijgeeft kunnen we weinig opmaken. Land Rover zegt dat het interieur van het productiemodel veel overeenkomsten vertoont met dat van de Discovery Vision Concept (foto 5). Iets dat overigens ook voor het exterieurdesign geldt (foto 1).

De nieuwe 5+2 stoelconfiguratie is nu goed te zien. Land Rover belooft een zeer variabel in te delen interieur, waardoor de Discovery Sport een alternatief wordt voor MPV’s. Ook krijgt de Discovery Sport een enorm panoramadak.

De Discovery Sport is niet de opvolger van de Discovery en heeft technisch dan ook niets met dat model van doen. De Sport is een nieuw, compacter model dat de Freelander opvolgt. Het publieksdebuut van de SUV vindt plaats op de autosalon van Parijs in oktober. In het eerste kwartaal van 2015 verschijnt de Discovery Sport in de showrooms.