Schaalmodel Land Rover Discovery Sport

De Land Rover Discovery Sport moet nog onthuld worden, maar de eerste foto’s van het schaalmodel zijn nu al beschikbaar. Daardoor kunnen we iets eerder dan gepland de nieuwe SUV van Land Rover bekijken.

Op 3 september trekt Land Rover het doek af van de Discovery Sport, de opvolger van de inmiddels bejaarde Freelander. De foto’s van het schaalmodel die nu zijn uitgelekt geven een eerste blik op het nieuwe model. Land Rover gaf zelf eerder ook al plaagfoto’s vrij en bovendien presenteerde het merk in april de Vision Discovery Concept als voorbode.

Het uiterlijk van de auto is dus niet echt een verrassing meer. De Discovery Sport krijgt een front zoals we dat kennen van de Range Rover. Opvallend is de two-tone-optie, waarbij het dak in een contrasterende kleur is uitgevoerd.

Het panoramadak van de Discovery Sport kondigde Land Rover onlangs al aan. Het beslaat bijna het hele dak en kan ook nog open. Op 3 september onthult Land Rover het nieuwe model officieel, op de autosalon van Parijs in oktober volgt het publieksdebuut.