Ford heeft de prijs van de C-Max Energi bekend gemaakt. De plug-in hybride profiteert van 7 procent bijtelling, over een nieuwprijs van 34.995 euro. Dat betekent een netto bijtelling vanaf 86 euro per maand.

Een MPV met 7 procent bijtelling. Eindelijk komt de langverwachte Ford C-Max Energi eraan. Deze plug-in hybride is met zijn CO2-uitstoot van 46 g/km goed voor dat gunstige bijtellingspercentage. Ford start nu met de verkoop en maakt daarom de prijs bekend: 34.995 euro. De leveringen starten in januari 2015.

De uitrusting is zeer compleet en Ford biedt dan ook maar een uitvoering aan. Deze is voorzien van navigatiesysteem met aanraakscherm, lederen bekleding, panoramadak, 17 inch lichtmetalen wielen, audiosysteem, achteruitrijcamera, dual zone climate control, cruise control en parkeersensoren.

De C-max Energi heeft een 2,0 liter benzinemotor en een elektromotor, die samen een systeemvermogen van 184 pk produceren. De motoren werken samen met een CVT-automaat. Op alleen de elektromotor, die in zijn eentje goed is voor 88 kW (120 pk) komt de C-Max Energi 44 kilometer ver. Opladen duurt 4 uur via een normaal stopcontact en 3 uur als je een laadpaal gebruikt. Ford werkt in Nederland samen met de ANWB voor de realisatie van een laadpunt thuis en/of op het werk.