Mercedes-Benz heeft de GLE Coupé onthuld. De auto debuteert begin 2015 op de autoshow van Detroit en staat in juni in de showroom.

Hier is de Mercedes-Benz GLE Coupé! Het is de coupé-uitvoering van de M-Klasse, die zeer binnenkort wordt vernieuwd en dan (ook) de naam GLE krijgt. Mercedes-Benz zet de Coupé neer als het sportieve broertje van de M, iets dat kracht wordt bijgezet door de introductie van de 450 AMG, een sportieve uitvoering die geen volwaardige AMG is maar wel enkele kenmerken daarvan heeft.

De GLE Coupé wordt (vanaf juni volgend jaar) alleen verkrijgbaar met krachtige motoren. Het feest begint met de GLE 350 d, een V6 dieselmotor met 258 pk. De twee V6 biturbo benzinemotoren hebben 333 en 367 pk en liggen in de GLE 400 en GLE 450 AMG.

Via Dynamic Select is het karakter van de auto te beïnvloeden. Er zijn vijf standen: individual, Comfort, Slippery, Sport en Sport+. Deze hebben invloed op de besturing, het motorgeluid, de aandrijflijn, het onderstel en de sfeerverlichting. De GLE Coupé krijgt door dit systeem een meervoudig karakter, van zeer comfortabel tot sportief. Bij de 450 AMG zorgen elektronische hulpsystemen, zoals een actieve bochtassistent, het tractiesysteem 4ETS en adaptieve remmen, voor een nog sportievere rijbeleving - vooral in de stand Sport+.

De GLE Coupé is altijd uitgerust met negentraps automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving. Bij de twee normale uitvoeringen is de verdeling van de aandrijfkrachten over de voor- en achterwielen gelijk, bij de 450 AMG wordt 60 procent van de krachten naar de achterwielen gestuurd.

Ondanks het coupé-uiterlijk van de GLE Coupé belooft Mercedes-Benz een praktische auto met vijf zitplaatsen en maximaal 1.650 liter bagageruimte – met de achterbank omlaag. Het dashboard vertoon veel overeenkomsten met dat van de huidige M-Klasse aangevuld met nieuwe elementen uit de C- en S-Klasse. Reken erop dat de vernieuwde M-Klasse (die dus GLE gaat heten) hetzelfde vernieuwde dashboard krijgt. De standaarduitrusting van de GLE is zeer omvangrijk, onder andere 20 inch lichtmetalen wielen, volledige led-verlichting, een elektrisch bedienbare achterklep en een achteruitrijcamera zijn standaard.

Meer informatie over de uitrusting, prestaties en natuurlijk de prijzen wordt in aanloop naar de introductie in juni bekend gemaakt.