Hyundai doopt de driedeurs i20 tot Coupé. Het nieuwe model is zojuist onthuld en wijkt op verschillende punten af van de vijfdeurs hatchback.

De naam i20 Coupé schept verwachtingen. Hyundai heeft de auto dan ook een onderscheidend uiterlijk gegeven ten opzichte van de vijfdeurs hatchback. De grille is omgedraaid voor een sportievere aanblik en ook de voorbumper is dynamischer van vorm.

Bij een coupé hoort een aflopende daklijn en die heeft de i20 Coupé dan ook. Een vouw boven het achterwiel moet de bredere wielkasten benadrukken. Om het vlotte karakter van de i20 te accentueren introduceert Hyundai de nieuwe kleur Manadarin Orange, maar die was blijkbaar nog niet klaar toen de persfoto’s werden genomen.

Hyundai levert de i20 Coupé met de 75 en 84 pk versies van de bekende 1.2 benzinemotor. De meest geschikte motor voor de Coupé moet nog komen, een 1.0 driecilinder turbomotor. Die wordt in de loop van 2015 aan het assortiment toegevoegd. De i20 Coupé staat in maart bij de dealers. De prijzen zijn al eerder bekend gemaakt en starten bij 13.995 euro.