Spyker C8 Aileron

Het onvermijdelijke is gebeurd, Spyker is door de rechtbank Midden Nederland failliet verklaard. CEO Victor Muller gelooft in een wederopstanding.

Het is over en uit voor Spyker. De rechtbank Midden Nederland heeft het bedrijf failliet verklaard en een curator aangewezen. Die gaat nu bekijken wat de opties zijn voor het sportwagenmerk. Spyker-baas Victor Muller heeft er alle vertrouwen in dat het merk een doorstart kan maken. Hij wil daarvoor samengaan met een fabrikant van elektrische vliegtuigen. 

“Ik wil duidelijk maken dat ik ervan overtuigd ben dat dit niet het einde is. Dit is ook niet het begin van het eind, maar misschien juist het eind van het begin”, aldus de altijd strijdvaardige Muller die daarmee een quote van Winston Churchill aanhaalt. “Ik zet alles op alles om Spyker zo mogelijk weer nieuw leven in te blazen.”

Muller bedankt de klanten, dealers en medewerkers van het merk, die volgens hem altijd loyaal zijn geweest aan Spyker. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het zit met de onderdelenvoorziening voor auto's van de bestaande klanten van het merk.