Fisker Karma

Komt het dan toch nog goed met Fisker? Het merk is tijdens een veiling verkocht aan een Chinees bedrijf, dat de productie zo snel mogelijk wil herstarten.

De Fisker Karma was een van de meest spraakmakende auto’s van de afgelopen 5 jaar, maar financiële problemen zorgden ervoor dat de productie al sinds de zomer van 2012 stil ligt. Lang was onzeker hoe het verder zou gaan met Fisker, totdat vorige maand duidelijk werd dat Fisker zou worden geveild. De gelukkige koper is het Chinese bedrijf Wanxiang America Corporation.

Daarmee verdwijnt Fisker niet naar China. De nieuwe eigenaar wil de productie van de Karma bij het Finse bedrijf Valmet zo snel mogelijk herstarten. De al geplande fabriek in Verenigde Staten – Fisker nam deze over van General Motors – moet later in gebruik genomen worden. De Karma krijgt een technische update, omdat het model daar inmiddels aan toe is. Ook wil Wanxiang zo snel mogelijk een SUV introduceren.

Het Chinese bedrijf betaalde ruim 149 miljoen dollar voor Fisker. Het is nog niet zeker of de merknaam ook bij de koop inbegrepen zit, wellicht dus dat de Karma een andere merknaam krijgt opgeplakt. Wanneer de verkoop van de Karma in Nederland weer start is nog niet bekend.