Fisker Karma

De productie van de Fisker Karma moet eind 2014 weer op gang komen. Dat heeft de nieuwe eigenaar van het merk, de Wanxiang Group, bekendgemaakt.

Eind 2014 moeten er weer Fiskers Karma van de band lopen in Finland. Daar werd de Karma tot de zomer van 2012 geproduceerd, toen moest Fisker de productie stoppen vanwege geldgebrek. De Karma gaat vanaf eind dit jaar weer verkocht worden in Europa en de Verenigde Staten. Dat heeft Pin Ni, hoofd van de Amerikaanse tak van Wanxiang, gezegd tegen persbureau Reuters.

De prijs van de Karma zou gelijk moeten blijven. Voor Nederland betekent dat een vanafprijs van iets minder dan 120.000 euro. Voordeel van de plug-in hybride aandrijflijn en daarbij behorende lage CO2-uitstoot is dat de auto in Nederland van 7 procent bijtelling profiteert, ook volgend jaar nog.

Ni heeft ook bekendgemaakt dat de ontwikkeling van de Atlantic, een kleiner model dat dus onder de Karma wordt gepositioneerd, weer wordt opgepakt. Deze auto zou eigenlijk in 2015 op de markt komen, maar door alle perikelen bij Fisker wordt dat minimaal een jaar later.