De Lexus RC komt als 300h, dus met hybride aandrijflijn, naar Europa. Die versie heeft het merk zojuist onthuld, voorafgaand aan het showdebuut op de autosalon van Genève volgende week.

De Lexus RC staat aan de vooravond van zijn Europese debuut. Op de autosalon van Genève volgende week is de auto voor het eerst op Europese bodem te zien. Lexus grijpt het debuut aan om de RC 300h voor te stellen, de versie die hier verkocht gaat worden.

De RC 300h is een hybride-uitvoering met 220 pk. Dit vermogen wordt door een 2,5 liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor geleverd. De automatische versnellingsbak is ook met de hand te schakelen, voor een sportieve rijbeleving.

De RC 300h is er ook in combinatie met het F Sport Line-pakket, waarvan je hier foto’s ziet. Dit pakket voorziet (een beetje) in de looks van het topmodel RC-F en is bovendien te bestellen met adaptieve vering. De RC-F wordt wel leverbaar in Europa en heeft een V8-motor met 450 pk. De 3.5 V6-motor zoals Lexus eerder voorstelde in de RC komt dus niet naar ons continent.     

Bekijk alle primeurs van de autosalon van Genève 2014.