Ford maakt rijden op zonne-energie realistisch met de C-Max Solar Energi Concept. Volgens Ford moet het mogelijk zijn om in de nabije toekomst 75 procent van de ritten op zonne-energie te rijden.

Niet meer afhankelijk zijn van laadpalen: de Ford C-Max Solar Energi Concept zet de volgende stap op het gebied van (semi-)elektrisch rijden. Deze C-Max heeft namelijk zonnepanelen op het dak, die op een zonnige dag net zoveel energie genereren als een oplaadbeurt aan het stopcontact.

De C-Max Solar Energi Concept is gebaseerd op de C-Max Energi, de plug-in hybride-uitvoering van de C-Max die later dit jaar ook naar Europa komt. Deze auto heeft dus naast een elektromotor een verbrandingsmotor, die in actie komt als de accu's leeg zijn. Ford gelooft dat 75 procent van de ritten op zonne-energie gereden kan worden. Het merk ziet vooral toekomst voor rijden op zonne-energie in gebieden waar de laadinfrastructuur te wensen overlaat.

Ford presenteert de C-Max Solar Energi Concept op de CES elektronicabeurs in Las Vegas, waar ook autofabrikanten als Mercedes-Benz, Audi en Chrysler aanwezig zijn om hun nieuwste elektronicasnufjes te tonen. De beurs gaat volgende week van start.