De eerste beelden van de nieuwe Chrysler 200 zijn uitgelekt. De auto komt misschien naar Europa als Lancia.

De eerste beelden en informatie van de nieuwe Chrysler 200 liggen op straat. Het model debuteert op de autoshow van Detroit, die volgende week zijn deuren opent. Hoewel Chrysler hier niet geleverd wordt bestaat er een kans dat de 200 naar Europa komt als Lancia-model.

Omdat Lancia zelf nog vaag blijft over zijn toekomst mogen we in dit geval slechts hopen. Lancia brengt Chrysler-modellen in Europa alleen op de markt onder zijn eigen naam ‘als er een gunstig businessmodel voor is’. Voor 2015 staat er volgens de laatste planning, die dateert van oktober 2012, een nieuw model ingetekend. Mogelijk gaat het om de ‘Lancia 200’. In april weten we meer, dan komt moederbedrijf Fiat met een nieuw modellenplan voor al zijn merken. De huidige Chrysler 200 wordt in ons land alleen geleverd als Cabrio onder de naam Lancia Flavia.

De 200 gaat in de Verenigde Staten geleverd worden met twee benzinemotoren: de 2.4 MultiAir met 184 pk en de 3.6 V6 met 295 pk. Beide motoren zijn gekoppeld aan een negentraps automaat, die via een draaiknop op de middentunnel te bedienen is. De 200 staat op het (uitgerekte) platform van de Alfa Romeo Giulietta en komt in de loop van 2014 op de markt in de V.S.