Lancia Ypsilon

Lancia blijft voorlopig in Nederland. Dat meldt de Nederlandse importeur in reactie op uitspraken van Fiat-topman Sergio Marchionne. Die zei in een Italiaanse krant dat het merk gaat verdwijnen van de Europese markt.

Lancia blijft voorlopig actief in Nederland. “De verkoop en service blijven zoals het is, er verandert niets aan de huidige situatie”, zo meldt een woordvoerder van Lancia Nederland ons. “Op 1 mei kondigt moederbedrijf Fiat een nieuwe strategie aan voor al zijn merken, dus ook voor Lancia.”

Wat er in die plannen staat kan de woordvoerder ons nog niet vertellen, wel geeft hij aan dat de focus van het merk nu op de Ypsilon ligt. Toch blijft de huidige samenwerking met Chrysler intact, maar of we de nieuwe Chrysler 200 hier als Lancia krijgen wordt pas duidelijk bij de bekendmaking van de nieuwe plannen.

Het interview waarin Fiat-topman Sergio Marchionne de uitspraak doet is inmiddels ook op een officieel blog van Fiat te lezen. In de Italiaanse krant La Repubblica zei Marchionne dat Lancia een ‘Italy-only’ merk wordt en verdwijnt van alle andere markten. De zekerheid die we nu hebben is dat er tot 1 mei in ieder geval niets verandert aan de huidige situatie.