Bugatti Veyron

Er wordt al jaren gespeculeerd over de opvolger van de spectaculaire Bugatti Veyron. Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe Bugatti de beschikking over hybridetechniek.

De opvolger van de Bugatti Veyron krijgt hybridetechniek. Zo meldt althans persbureau Reuters op basis van bronnen binnen Bugatti. Het toevoegen van een elektromotor is niet alleen om het brandstofverbruik enigszins te verminderen, maar ook een relatief eenvoudige manier om extra pk’s toe te voegen.

De Veyron-opvolger krijgt opnieuw de zestiencilindermotor die de huidige Veyron ook heeft. Het blok wordt wel aangepast en dan vooral om meer pk’s eruit te peuteren. Het is de bedoeling dat de W16-motor alleen al 1.500 pk gaat voortbrengen en daar komen de pk’s van de elektromotor dus nog bij. Bugatti wil op deze manier de titel ‘snelste straatauto ter wereld’ weer terugpakken.

Wat voor soort auto de Veyron-opvolger wordt is nog niet bekend. De laatste geruchten spreken toch weer over een tweezits coupé, zoals de Veyron dat ook is. Daarmee zou er dus definitief een streep gezet worden door een productieversie van de supersedan Galibier.