De eerste beelden lekten woensdag al uit en nu onthult Mazda zelf de nieuwe 2. Het is het vierde model van de nieuwe SkyActiv-generatie.

De nieuwe Mazda 2 is onthuld! Nadat de eerste beelden woensdag het internet op druppelden lijkt het erop dat Mazda de officiële onthulling naar voren heeft gehaald. De informatie is dan ook summier, slechts enkele foto’s en wat globale info: dat is waar het nu mee moeten doen.

De nieuwe Mazda 2 is na de CX5, 6 en 3 het vierde model van de nieuwe generatie SkyActiv-Mazda’s. Dat betekent dat ook de nieuwe 2 gebruik maakt van lichtgewicht SkyActiv-techniek. De auto krijgt de beschikking over verschillende vermogensvarianten van de 1.5 benzinemotor en een 1.5 SkyActiv-D dieselmotor. Die laatste werd door Mazda al eerder aangekondigd en is helemaal nieuw.

Het interieur oogt opgeruimd en is voorzien van een nieuw infotainmentsysteem met de naam MZD. Meer nieuwtjes zijn verpakt in wat Mazda i-ActivSense noemt, een pakket actieve veiligheidssystemen.

Meer informatie over de nieuwe 2 volgt later. Het duurt ook nog wel even voordat de auto in de showroom staat, pas in maart 2015 verschijnt de nieuwe 2 bij de dealers.