“Geen zorgen, er komt een nieuw model aan.” Met die woorden belooft designbaas Walter de Silva dat er eind 2015, begin 2016 een nieuwe Bugatti komt.

Speculaties over een nieuwe Bugatti zijn er al jaren. Maar ontwerpbaas Walter de Silva is tegenover Top Gear Magazine duidelijk: “We werken hard aan een nieuwe Bugatti. Geen zorgen, hij komt eraan.” Een exact tijdspad kan De Silva niet geven, maar ‘eind 2015, begin 2016’ is in ieder geval een richtlijn.

Een opvolger voor de iconische Veyron bedenken is niet eenvoudig. “Voor mij is Bugatti geen auto, maar een kunstwerk. Als je het over Bugatti hebt dan heb je het over een andere tak van sport”, aldus de Italiaanse ontwerper. Hij belooft dat het nieuwe model ‘iets ongelooflijks’ wordt.

Aan wat voor soort auto we dan moeten denken is nog niet duidelijk. Het wordt in ieder geval geen directe opvolger van de Veyron: “De nieuwe Bugatti is meer dan dat.” Wie hoopt op een productieversie van de Galibier Concept wordt in ieder geval teleurgesteld, het nieuwe model zal geen supersedan worden.