Dat het Land Rover menens is met de Range Rover SVR blijkt wel uit het deze week gevestigde record dat het model op de Nürburgring heeft gevestigd. Met een rondetijd van 8:14 is de SVR de snelste productie-SUV ooit op het Duitse circuit.

Range Rover pakt het project SVR serieus aan. Het merk ontwikkelt als tegenhanger van de BMW X5 M en de Porsche Cayenne de Range Rover Sport SVR. Het merk heeft meteen duidelijk gemaakt dat de SVR-uitvoering serieus moet genomen worden door die merken. De snelle Range Rover heeft namelijk het ronderecord voor productie-SUV’s op de Nürburgring aan diggelen gereden.

Met een tijd van 8:14 minuten verbetert Range Rover zijn eigen tijd, want de tot nu snelste SUV op de Nürburgring was de Range Rover Sport Supercharged uit 2010. De strijd is geopend en BMW en Porsche worden door het Britse merk min of meer uitgenodigd om hun snelle SUV’s ook op het beroemde circuit in de Duitse Eifel los te laten.

De Range Rover Sport SVR wordt ontwikkeld door de Special Operations-afdeling van het merk. De 5,0 liter V8 Supercharged-motor heeft er 40 pk bijgekregen en levert nu 550 pk. Land Rover belooft dat de Range Rover Sport SVR niet heeft ingeleverd op terreincapaciteiten of comfort. De snelle Range Rover komt volgend jaar op de markt.