Lexus NX 300h

Lexus heeft de precieze vanafprijs van de NX 300h bekendgemaakt: 47.900 euro. Ook enkele andere prijzen kunnen we je al geven, evenals uitrustingen.

De vanafprijs van Lexus' nieuwe cross-over NX 300h komt ruim onder de beloofde 50.000 euro. De basisuitvoering, die alleen met tweewielaandrijving verkrijgbaar zal zijn, wordt leverbaar vanaf 47.900 euro. De NX is standaard uitgerust met hybride aandrijving, automaat, cruise control en climate control. 

De vijf andere uitrustingsniveaus zullen waarschijnlijk de Business Line, Business Line Pro, Luxury Line, President Line en de F Sport Line gaan heten. Het merk denkt dat in Nederland de meeste vraag zal zijn naar de Business Line Pro. Die gaat vanaf 54.900 euro de showroom uit. Standaard heeft deze NX keyless entry, parkeersensoren en lederen stoelen met verwarming. Handig is ook de smartphone wireless charger, waarmee je de accu draadloos kunt opladen.

Ook de prijs van het topmodel President Line is nu bekend. Voor 72.900 euro beschikt deze versie over features als een Mark Levinson-audiosysteem met veertien speakers, het meest uitgebreide navigatiesysteem dat Lexus biedt, een 360 graden parkeercamera, full-colour Head-Up Display en Lane Keep Assist. De President Line is alleen verkrijgbaar met All-Wheel Drive. 

Dat geldt eveneens voor de sportieve F Sport Line. Deze beschikt over All Speed Adaptive Cruise Control en een onderstel met Adaptive Variable Suspension en Anti-Diving systeem. Het in- en exterieur zijn extra sportief vormgegeven, onder meer met aluminium wielen en pedalen, plus een stuurwiel met schakelflippers. Het uitgebreide navigatiesysteem is ook op deze NX standaard - en dat alles vanaf 67.900 euro.

De Lexus NX 300h heeft een systeemvermogen van 197 pk. De CO2-uitstoot is nog altijd niet bekend dus het bijtellingspercentage volgt nog. Vanaf oktober staat de 'premium mid-size' SUV in de showrooms.