Infiniti Q50

Door vier speciale uitvoeringen van de Infiniti Q50 te lanceren daalt de vanafprijs met ruim 5.000 euro. Zo opent het premiummerk de aanval op de concurrentie.

Doordat de Infiniti Q50 niet leverbaar is met 20 procent bijtelling is het moeilijk concurreren met z'n Duitse rivalen BMW 3 Serie en Mercedes-Benz C-Klasse. Daarom heeft de Nederlandse importeur besloten vier speciale uitvoeringen te introduceren die ruim 5.000 euro voordeliger zijn dan het instapmodel.

Dat resulteert in een lage netto bijtelling, een argument dat leaserijders toch over de streep kan trekken. Bovendien is als actie op alle vier de edities tijdelijk een gratis automaat verkrijgbaar. 

De vier Editions

De Welcome Edition zet de vanafprijs op 35.900 euro. Standaard is deze uitvoering uitgerust met onder andere cruise control, dual-zone climate control, LCD touchscreens, Bluetooth audiostreaming, een spraakgestuurd bedieningssysteem en multifunctioneel stuurwiel. 

Vanaf 37.900 euro heb je de Business-versie. Die voegt het Infiniti-navigatiesysteem toe aan bovengenoemde accessoires. In de Business Premium-uitvoering komen daar verwarmbare voorstoelen, lederen bekleding en lichtmetalen wielen bij. Deze versie is verkrijgbaar vanaf 39.900 euro. Dat is nog altijd voordeliger dan de Q50 instapprijs tot nu toe. 

De Performance-versie heeft elektrisch verstelbare, lederen sportstoelen, het Sport-onderstel, lichtmetalen 19 inch wielen, plus een uitgebreid multimedia-navigatiesysteem. De prijzen beginnen bij 52.900 euro, met All-Wheel Drive wordt minimaal 56.900 euro gevraagd. 

Alle versies zijn leverbaar met de 2,2 liter dieselmotor van 170 pk. De Performance-versie is ook leverbaar met de 3.5 V6 Hybrid-aandrijflijn (364 pk). De nieuwe uitvoeringen zijn direct te bestellen en leveren.