Mazda levert de nieuwe 1,5 liter SkyActiv-dieselmotor straks als eerste in de nieuwe 2. Het moet een van de zuinigste motoren in zijn soort worden.

Mazda gaat de nieuwe 1.5 dieselmotor als eerste in de nieuwe 2 leveren. Dat was te verwachten, de motor werd namelijk eerder dit jaar gepresenteerd in de Hazumi Concept (foto 1), de voorbode van de nieuwe 2. Het merk geeft nu meer informatie over de nieuwe 1.5 SkyActiv-D dieselmotor.

De 1.5 16v dieselmotor heeft 105 pk vermogen en 250 Nm koppel, dat tussen 1.500 en 2.500 tpm beschikbaar is. De dieselmotor heerbergt ten opzichte van de al bestaande (2.2) dieselkrachtbron van Mazda een aantal verbeteringen, zoals een efficiëntere koeling, minder mechanische wrijving en betere verbranding.

De 1.5 Sky-Activ-D voldoet aan de Euro6-uitlaatgasnorm en behoort tot de zuinigste motoren in zijn soort. Hoewel er nog geen uitstoot- en verbruikscijfers bekend zijn moet het raar lopen als de Mazda 2 met deze motor niet in de 14 procent bijtellingscategorie valt.