Ford heeft de nieuwe Edge onthuld. De cross-over komt in de loop van 2015 voor het eerst naar Europa.

Maak kennis met de nieuwe Ford Edge. In 2015 komt de auto naar Nederland en dat is voor het eerst. De vorige generatie van de SUV was namelijk alleen in Amerika verkrijgbaar. De Edge rondt het SUV-gamma van Ford aan de bovenkant af.

Het uiterlijk van de SUV is na de Edge Concept die eind vorig jaar werd gepresenteerd nauwelijks een verrassing meer. Ford heeft het ontwerp slechts op details aangepast. Opvallend zijn de 3d-achterlichten die bijna met elkaar verbonden zijn. De forse grille en 20 inch wielen maken duidelijk dat het hier om een topmodel gaat.

Ford belooft dat de Edge meer ruimte biedt dan de andere auto’s in dit segment, en dat voor minder geld. Het merk introduceert enkele nieuwe technieken op de Edge, zoals adaptieve besturing, een adaptief geluidsabsorptiesysteem en een 180 graden-camera aan de voorkant van de auto.  

In Europa wordt de Edge verkrijgbaar met twee dieselmotoren, beide met een cilinderinhoud van 2,0 liter. De uitvoering met 180 pk en 400 Nm stoot 149 g/km CO2 uit en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingbak, de versie met 210 pk en 450 Nm heeft altijd een automatische Powershift versnellingsbak.

De prijzen van de Edge worden later bekend gemaakt.