Wie dacht dat de Jaguar Project 7 zomaar een leuke smaakmaker was heeft het mis. De auto gaat daadwerkelijk in productie. De oplage is gelimiteerd tot 250 stuks.

Jaguar presenteert de productieversie van de Project 7. De auto maakt zijn debuut aankomend weekend op het Goodwood Festival of Speed. De Project 7 is de meest extreme F-Type tot nu toe en het eerste model dat door de nieuwe Special Operations-afdeling van het merk is ontwikkeld. De oplage van de Project 7 is gelimiteerd tot 250 stuks.

Het extreme uiterlijk, met ruim 11 centimeter kortere voorruit, wordt kracht bijgezet door een opgewaardeerde versie van de 5,0 liter V8 Supercharged-motor. De krachtigste V8 in de F-Type leverde tot nu toe 550 pk, de Project 7 doet er nog 25 pk bij. Het koppel is 680 Nm, terwijl het gewicht ten opzichte van de F-Type Roadster met V8-motor 80 kilogram lager ligt. Het sprintje van 0 naar 100 km/u is in 3,9 seconden achter de rug en als het moet gaat de Project 7 door tot 300 km/u.

Diverse onderdelen, zoals de achterklep en buitenspiegelkappen, zijn gemaakt van koolstofvezel. De wielophanging is aanpast, de vering en demping zijn in hoogte te verstellen.

De Project 7 heeft geen dak, alleen een afdekzeiltje maar dat kun je tijdens het rijden niet gebruiken. De kuipstoelen hebben een ruitpatroon en tussen de stoelen in zit een plaquette met productienummer. De Project 7 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, de racestickers zijn optioneel. De prijs van de Project 7 is nog niet bekend.