Mini heeft een leuke primeur meegenomen naar de autosalon van Genève. Op de stand van het merk vinden we, helemaal achteraan in een donker hoekje, de Clubman Concept.

Mini laat zich van zijn praktische kant zien op de autosalon van Genève. Uiteraard wel in stijl en daarom is de Clubman Concept niet alleen veel groter dan de huidige Clubman maar ook zeer stijlvol uitgevoerd.

De grote vraag is natuurlijk: hoe serieus is dit studiemodel? Afgaande op het ontwerp kunnen we zeggen: heel serieus. De woordvoerder van het merk is voorzichtiger: “Dit kan ‘m wel eens gaan worden. Die groeispurt is in ieder geval realistisch”. In cijfers: de Clubman Concept is 26 centimeter langer en 17 centimeter breder dan de huidige Clubman.

Uiteraard heeft Mini het studiemodel leuk aangekleed en getooid in een fraaie kleur. In de bagageruimte, als vanouds toegankelijk via twee deurtjes, is een soort vitrine in de vloer aangebracht, waaronder je kleding netjes kunt uitstallen. Nuttig? Nee, maar het ziet er wel mooi uit.