De finalisten van de Word Car of the Year-verkiezing 2014 zijn bekend. De Audi A3, BMW 4 Serie en Mazda 3 zijn de overgebleven kanshebbers op de titel.

De Peugeot 308 won de Europese Auto van het Jaar-verkiezing, maar gaat zijn overwinning niet herhalen bij de World Car of the Year-verkiezing. Ook de nummer 2 en 3 bij de Europese verkiezing, De BMW i3 en Tesla Model S, hebben het niet gehaald tot het lijstje finalisten. Het zijn de Audi A3, BMW 4 serie en Mazda 3 die kans maken op de titel.

De verkiezing bestaat naast een algemene titel uit drie categoriën. Voor de World Luxury Car zijn de Bentley Fying Spur, Mercedes-Benz S-Klasse en Range Rover Sport nog in de race. De Audi A3 g-tron, BMW i3 en Volkswagen XL1 maken kans op de titel World Green Car en in de categorie World Performance Car zijn de Chevrolet Corvette Stingray, Ferrari 458 Speciale en Porsche 911 GT3 de drie overgebleven kandidaten.

De uitslag wordt bekend gemaakt op 17 april, op de autoshow van New York. Vorig jaar won de Volkswagen Golf. Dat merk is de laatste jaren overigens zeer succesvol in de verkiezing World Car of the Year, ook in 2012, 2010 en 2009 won Volkswagen de verkiezing.