Nieuwe Saab 9-3 in Apeldoorn

Voor het eerst in zo’n 4 jaar zijn er weer nieuwe Saabs gearriveerd in Nederland. De 9-3 is vanaf nu te koop bij enkele dealers vanaf ongeveer 50.000 euro.

Er zijn weer nieuwe Saabs te koop in Nederland. Enkele oud-dealers hebben via een omweg zes exemplaren van de 9-3 naar Nederland laten komen. Het zijn de enige verkooppunten buiten Zweden waar de auto te verkrijgen is, omdat de productie – die op dit moment overigens weer stil ligt door geldgebrek – alleen voor de Zweedse markt in bedoeld.

In Apeldoorn, Arnhem, Utrecht en Eindhoven is de 9-3 nu dus weer te krijgen. Het aanbod is beperkt, er zijn twee kleuren – zwart en zilvergrijs – en één motor, de bekende 220 pk viercilinder turbomotor van Saab. De auto’s die in Nederland zijn hebben een automatische versnellingsbak, maar een handgeschakelde versnellingsbak is ook te bestellen.

De exacte prijzen moeten nog bepaald worden, maar liggen tussen de 50.000 en 55.000 euro, afhankelijk van de uitvoering. De 9-3 wordt geleverd met een zeer complete standaarduitrusting, zelfs winterbanden op lichtmetalen wielen krijg je erbij. De auto wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.