In Leipzig opent vandaag de beurs Auto Mobil International (Ami). Volkswagen onthult er twee nieuwe edities: de Beetle Cabriolet Karmann en de Golf Edition.

De Volkswagen Golf Edition is een premiumuitvoering ter ere van de veertigste verjaardag van de Golf. Deze wordt verfraaid met 17 inch gepolijste wielen 'Singapore', xenon-koplampen, getinte ruiten achter en opzij, stoelen bekleed met alcantara en leder, een lederen stuurwiel en pookknop, zwarte hemelbekleding en verlichte dorpels. Standaard komt de Golf met het Premium-display, het Composition Media-radiosysteem, het Licht- en zichtpakket, dode hoekdetectie en adaptieve cruise control.

De Volkswagen Beetle Cabriolet Karmann is een eerbetoon aan de Duitse carrosseriebouwer die veel Kever Cabriolets voor Volkswagen bouwde in de jaren 1949 tot 1980. De huidige Beetle in het Design-uitrustingsniveau wordt hiervoor aangekleed met extra accessoires. Dat zijn 18 inch wielen 'Disc', chromen wieldoppen, sportstoelen, aluminium pedalen en dashboard en ook op deze auto een lederen stuurwiel. Het elektrisch te openen dak is leverbaar in de nieuwe kleur Sioux Brown, die met alle in- en exterieurtinten te combineren is. 

De speciale Beetle-uitvoering kan vanaf volgende maand worden besteld. Alle gangbare motor- en versnellingsbak-varianten zijn leverbaar in Karmann-versie. De prijs is nog niet bekend. Over productie en levering van de Golf Edition heeft het Duitse merk nog geen mededelingen gedaan. Hou ons nieuws daarom in de gaten, we melden het zodra we meer informatie hebben.