De nieuwe Kia Sorento verschijnt eind januari in de showroom. Het merk maakt nu alvast bekend welke uitvoeringen er in Nederland leverbaar worden.

Kia zet de nieuwe Sorento eind januari in de Nederlandse winkels. Kopers kunnen dan kiezen uit twee uitvoeringen, twee versnellingsbakken en aandrijving op twee of vieren wielen. Qua motoren valt er niets te kiezen, de Sorento wordt in ons land altijd geleverd met de 2.2 CRDi met 200 pk vermogen en 441 Nm koppel.

De twee uitvoeringen zijn de Dynamic Line en Executive Line. Die eerste is al behoorlijk luxe uitgerust, met onder andere 17 inch lichtmetalen wielen, airconditioning met twee klimaatzones, cruise control, een navigatiesysteem met 7 inch beeldscherm, digitale radio, Bluetooth en een panoramadak. De Sorento wordt bovendien standaard uitgevoerd met zeven zitplaatsen.

De Executive Line voegt als extra’s toe aan de uitrusting: een 8 inch beeldscherm (in plaats van 7 inch), een Infinity audiosysteem, smart key, xenonverlichting, 360 graden-camera, adaptieve cruise control en elektrisch verstelbare en geventileerde voorstoelen.

De prijzen van de nieuwe Sorento worden binnenkort bekend gemaakt.