Ford geeft de Kuga na minder dan 2 jaar alweer een update. Goed nieuws, want de motoren zijn zuiniger en schoner geworden.

De Ford Kuga is vernieuwd. Niet aan de buitenkant, want het ontwerp is nog geen 2 jaar oud, maar onderhuids. Alle motoren zijn vernieuwd, met als belangrijkste nieuws dat ze zuiniger en schoner zijn geworden. En dat heeft weer positieve gevolgen voor de prijs.

De 1.6 Ecoboost benzinemotoren zijn vervangen door exemplaren met een cilinderinhoud van 1,5 liter. De vermogens zijn met 150 en 182 pk gelijk, maar de CO2-uitstoot ligt 8 tot 11 g/km lager, op 143 g/km voor de 150 pk versie en 171 g/km voor 182 pk-uitvoering. Dat heeft ook positieve gevolgen voor de vanafprijs, die is namelijk dankzij de lagere CO2-gerelateerde BPM-heffing zo’n 1.400 euro gezakt. De Kuga is nu verkrijgbaar vanaf 29.610 euro.

Ook bij de dieselmotoren is er nieuws. De sterkste 2.0 TDCi heeft er 17 pk en 60 Nm bijgekregen. Het vermogen is nu 180 pk, het koppel piekt op 400 Nm. De CO2-uitstoot ligt 14 tot 19 g/km lager, afhankelijk van de gekozen versnellingsbak. Ook de 150 pk sterke 2.0 TDCi is zuiniger en schoner en stoot nu ruim 12 procent minder CO2 uit.

Naast de vernieuwde motoren heeft Ford een extra functie toegevoegd aan het Sync-infotainmentsysteem: applink met spraakbediening. Oftewel: apps van je smartphone besturen met de spraakbediening in de auto.

Verder zijn er drie nieuwe kleuren (zie foto’s) en een nieuwe kleuroptie voor het interieur: Medium Light Stone. Ter introductie van de vernieuwde Kuga komt Ford met het First Edition Pack. Dit optiepakket kost tijdelijk 995 euro en omvat een Sony audiosysteem met negen speakers, een achteruitrijcamera en een elektrisch bedienbare achterklep. De vernieuwde Kuga is per direct verkrijgbaar. Alle prijzen vind je bij de modelinformatie op deze website.