De vernieuwde Mazda CX-5 wordt binnenkort onthuld. Een vroegtijdig op internet belande brochure toont het nieuwe gezicht van de SUV.

Net als de vernieuwde 6 debuteert de gefacelifte CX-5 op de LA Auto Show later deze maand. En net als de 6 weet ook de CX-5 niet geheim te blijven tot aan de onthulling op die autoshow, dus we maken vroegtijdig kennis met de vernieuwde CX-5.

De wijzigingen zijn zo ongeveer gelijk aan die van de 6. Een nieuwe grille met chromen lamellen in plaats van zwart gaas biedt plaats aan een ‘zwevend’ logo. De koplampen zijn voorzien van nieuwe led-dagrijverlichting, zoals die ook in de nieuwe 2 en 3 te vinden is. Verder is de onderbumper opnieuw vormgegeven en zijn er nieuwe inzetstukken voor de mistlichten.

Aan de achterkant vinden we lichtunits met een nieuwe, modernere indeling. Nieuwe velgen, kleuren en bekledingsopties maken de uiterlijke wijzigingen compleet. Op motorgebied verwachten we weinig wijzigingen en als ze er al zijn komen ze ten goede aan het verbruik en de CO2-uitstoot.