De Cadillac ATS-V Coupé is te vroeg. De eerste foto’s zijn voorafgaand aan de onthulling op de autoshow van Los Angeles volgende week uitgelekt.

Cadillac heeft zijn nieuwe performance-coupé af. De ATS-V Coupé jaagt op de BMW M4 en Audi RS 5 – en de toekomstige Mercedes-AMG C 45 Coupé. Met een vermogen van 450 pk nestelt hij zich keurig in dit rijtje van powercoupés. De Cadillac haalt dit vermogen uit een 3,6 liter V6-motor. We moeten nog even een slag om de arm houden, want de specificaties zijn nog niet officieel bevestigd.

De ATS-V laat er geen misverstand over bestaan dat hij de krachtigste en snelste uit de ATS-familie is. Het meest opvallende onderdeel is de ‘bult’ met koelgaten op de motorkap. De nieuwe grille en ondergrille met zwart gaas ademen sportiviteit.

Ook aan de achterkant zijn de sportieve elementen niet te missen. De achterspoiler en diffusor met vier uitlaatpijpen vallen direct op. De lichtgewicht wielen en koolstofvezel side skirts doen de rest. In het interieur gaat het er allemaal een stuk bescheidener aan toe en beperkt Cadillac zich tot details.