Bugatti Veyron

De opvolger van de Bugatti Veyron krijgt waarschijnlijk de naam Chiron. Dankzij de toevoeging van een elektromotor aan de W16-motor beschikt het nieuwe model over een vermogen van zo’n 1.500 pk.

Langzaam maar zeker druppelt er meer informatie naar buiten over de opvolger van de Bugatti Veyron. Auto Motor und Sport meldt dat de auto de naam Chiron krijgt, vernoemd naar Bugatti-racer Louis Alexandre Chiron.

Italdesign Giugiaro, dat net als Bugatti onderdeel is van Volkswagen, tekent voor het design van het nieuwe model. De W16-motor uit de Veyron keert terug maar dan als onderdeel van een hybride aandrijflijn. Aanpassingen aan de inspuiting moeten ervoor zorgen dat de motor aan de strengste uitlaatgasnormen voldoet. De W16-motor krijgt verder een elektrische turbo en levert in combinatie met elektromotor een vermogen van 1.500 pk en een koppel van 1.500 Nm.

Een zeventraps DSG-automaat zorgt voor de overbrenging. Acceleren van 0 naar 100 km/u zou in zo’n 2,5 seconden gebeurd moeten zijn en de topsnelheid ligt op een monsterlijke 460 kilometer per uur. Dit nieuwe kunststukje van Bugatti komt over 2 jaar op de markt, als alle exemplaren van de Veyron gebouwd zijn.