Mazda breidt zijn assortiment uit met de CX-3. Deze compacte cross-over is de vijfde Mazda van de nieuwe generatie en schermt met lichtgewicht techniek en een sportieve rijbeleving.

De nieuwste cross-over van Mazda heet CX-3. Dit model gaat met zijn lengte van 4,27 meter de concurrentie aan met semi-compacte SUV’s als de Opel Mokka en Jeep Renegade. De auto komt halverwege 2015 op de Nederlandse markt.

Qua design is de CX-3 duidelijk een lid van de Mazda-familie. Net als onder andere de nieuwe 2 en 3 draagt de CX-3 het inmiddels bekende Kodo-design, met scherpe lijnen die voor een dynamische uitstraling zorgen. In de nieuwe kleur Ceramic Metallic, waarbij de tint wisselt met de lichtinval, moet dit nog meer tot uiting komen. Mazda zegt in het interieur veel aandacht te hebben besteed aan de toegepaste materialen en de uitstraling. Zachte kunststoffen en een verfijnde afwerking moeten het dashboard een hoogwaardige ‘look and feel’ geven. Uiteraard is Mazda’s nog verse MZD-infotainmentsysteem van de partij in de nieuwe CX-3.

Het SkyActiv-chassis is verantwoordelijk voor een sportieve rijbeleving. Mazda heeft drie motoren voor de CX-3 klaarstaan: twee vermogensversies van de 2.0 SkyActiv-G benzinemotor en de 1.5 SkyActiv-D dieselmotor. Vermogens en andere specificaties worden later bekend gemaakt. De motoren zijn te combineren met een handgeschakelde zesbak of een zestraps automatische versnellingsbak.

Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, de auto verschijnt pas halverwege 2015 op de markt.