Cadillac laat er geen gras over groeien. De nieuwe, snelle ATS-V-uitvoering verschijnt als sedan en coupé. Beide debuteren op de autoshow van Los Angeles.

M, RS en AMG opgepast, hier is de V! Cadillac breidt zijn assortiment snelle auto’s uit met de ATS-V sedan en coupé. Het merk presenteert beide auto’s op de autoshow van Los Angeles. De nieuwe V-modellen beschikken over een 3,6 liter twinturbomotor, die 460 pk en 603 Nm ophoest.

Accelereren van 0 naar 96 km/u (0-60 mph) duurt 3,9 seconden, de topsnelheid ligt net onder de 300 km/u. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een achttraps automatische versnellingsbak.

Cadillac is niet over een nacht ijs gegaan bij het aanpassen van de ATS. Zo is de auto aan de voorkant door het aanbrengen van diverse verstevigingen 25 procent stijver, wat zorgt voor een meer precieze besturing. Het Magnetic Ride Control-systeem met actieve dempers is verbeterd, de elektronica reageert nu 40 procent sneller. De ATS-V beschikt over een knop waarmee de bestuurder verschillende rijstanden kan instellen, waaronder een circuitstand.

Er is meer. Ook besturing, remmen (van specialist Brembo), het ESC-systeem en de aerodynamica zijn aangepast. Cadillac zegt dat de uiterlijke verfraaiingen puur functioneel zijn, om meer downforce en koeling te genereren. In het interieur moet de bediening van pook en stuur intuïtiever zijn. De sportstoelen zijn afkomstig van Recaro.

De ATS-V modellen komen ook naar Europa, maar we kunnen nog niet zeggen wanneer. Waarschijnlijk in de tweede helft van 2015.