Dus je vindt de Range Rover Evoque een mooie auto maar niet ruim genoeg? Dan heeft Land Rover nu de Discovery Sport. In Parijs maken we voor het eerst kennis met het nieuwe model.

De Land Rover Discovery Sport beleeft zijn wereldpremière op de autosalon van Parijs. We staan voor het eerst oog in oog met de nieuwe SUV, die een praktisch alternatief moet bieden voor de Evoque. “De Discovery Sport is veel praktischer dan de Evoque, met zeven zitplaatsen, handige vakjes en bakjes en een doelmatiger interieur”, aldus de woordvoerder van het merk. Qua buitenmaten is de Sport nagenoeg gelijk aan de Evoque, de prijs zal iets lager zijn.

De eerste bevindingen bevestigen wat de woordvoerder zegt: veel beenruimte achterin, een derde zitrij waarop je zelfs als volwassene nog redelijk kunt zitten en een doelmatig dashboard met een vleugje chic. Niet zo chic als de Evoque, maar daar is dit ook de auto niet voor. De Discovery is namelijk de praktische modellijn binnen het Land Rover-assortiment. De Discovery Sport volgt de Freelander op, de échte Discovery komt later en zal qua design niet heel veel afwijken van de Sport, zo maken we op uit de woorden van de Nederlandse PR-man in Parijs.

Hij benadrukt nog maar even dat Land Rover alle techniek zelf ontwikkelt, in samenwerking met zustermerk Jaguar. Een van de primeurs voor Land Rover is de voetgangersairbag, die onder een plaat in de motorkap zit.

De prijzen worden later vandaag bekendgemaakt, die zullen we dan uiteraard melden op deze plaats.  

Update 14.40 uur

De vanafprijs van de Discovery Sport bedraagt 40.700 euro.