“2014 is het feestjaar van de Mazda MX-5 en daarom moest de auto hier vandaag staan.” De nieuwe MX-5 is met een reden naar Parijs gekomen.

De Mazda MX-5 bestaat 25 jaar en er is geen mooiere manier om dat te vieren met de presentatie van een heel nieuw model. De woordvoerder van het merk legt uit: “De auto moest dit jaar gepresenteerd worden. Het is een echte smaakmaker voor Mazda, daarom smeren we de introductie uit.” Dat laatste houdt in dat de auto pas halverwege 2015 in de showrooms verschijnt.

Er zijn nu nog maar drie handgebouwde exemplaren van de nieuwe MX-5, waarvan er een in Parijs staat. Het is een mooie, gedrongen cabrio die ‘in het echt’ vele malen mooier is dan op de foto. Een sportief aandoend interieur maakt het plaatje af. De MX-5 lijkt bijna een Italiaanse roadster en dat is misschien niet toevallig. Fiat gaat op hetzelfde platform namelijk ook een auto bouwen. “Die auto wordt heel anders, met een andere motor, andere koets en een ander interieur. Maar de rest van de techniek is van Mazda”, aldus de PR-man.

Er is nog weinig bekend over de MX-5. In Parijs heeft Mazda onthuld dat er een 1.5 of een 2.0 benzinemotor in de MX-5 komen te liggen. De motor ligt achter de vooras, wat zorgt voor meer stabiliteit en dus een betere wegligging.

Wie had gehoopt om de nieuwe Mazda 2 in Parijs te zien wordt teleurgesteld. “Parijs kwam te vroeg voor de nieuwe 2”, is de uitleg die we te horen krijgen. De compacte hatchback verschijnt wel eerder op de markt dan de MX-5, namelijk in februari 2015. De woordvoerder belooft ons om snel met meer informatie over de nieuwe 2 te komen.