Zelfrijdende Audi RS 7 Sportback

Audi tilt de zelfrijdende auto naar een volgende level. Het merk stuurt later deze maand een zelfrijdende RS 7 Sportback het Hockenheim-circuit op.

Op volle snelheid het circuit over, zonder dat er een coureur achter het stuur zit. Audi maakt het werkelijkheid. Het merk is net als diverse andere autofabrikanten bezig met de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, stuurt Audi later deze maand een zelfrijdende RS 7 Sportback het circuit op.

Op het Duitse circuit Hockenheim laat Audi op 19 oktober een zelfrijdende RS 7 Sportback los. De auto zal volautomatisch en op volle snelheid over het circuit rijden. Hij bereikt snelheden tot 240 km/u en zal dezelfde rondtijden neerzetten als een ervaren coureur, omdat de techniek de auto exact op de limiet kan laten rijden.

Wanneer Audi met de eerste zelfrijdende auto op de markt komt is niet bekend. In tegenstelling tot diverse andere merken durft het merk nog geen voorspellingen doen over wanneer de techniek productierijp is.