Volkswagen Beetle

Volkswagen voert een update door in het motorenassortiment van de Beetle. Ook op het gebied van multimedia en veiligheid krijgt de Kever de beschikking over de nieuwste spullen uit het Volkswagen-magazijn.

De Beetle krijgt een kleine update. De vernieuwde TSI- en TDI-motoren uit de Golf vinden nu hun weg naar de Beetle. Dat betekent een lager verbruik en in sommige gevallen meer vermogen. De 1.4 TSI benzinemotor verbruik minder brandstof, nu nog 5,8 l/100 km (1 op 17,2) – de CO2-uitstoot is gedaald tot 134 g/km.

De 2.0 TSI heeft er 10 pk vermogen bijgekregen levert nu 220 pk. Ook de 2.0 TDI dieselmotor levert 10 pk, waarmee het totaal op 150 komt. De dieselmotor is bovendien zuiniger geworden, in plaats van 4,9 l/100 km verbruikt de TDI nu 4,6 l/100 km (1 op 23,2).

Volkswagen levert vanaf nu zijn nieuwste infotainmentsystemen in de Beetle. Dat betekent ook dat nieuwe opties zoals MirrorLink en Car-Net beschikbaar zijn. Die laatste functie omvat toegang tot Google Maps, real-time verkeersinformatie een WiFi-hotspot. Met MirrorLink is het mogelijk om een Android-telefoon te koppelen met het infotainmentsysteem en apps van de telefoon weer te geven en te gebruiken in de auto. Verder is de Beetle nu leverbaar met een uitparkeersysteem en dodehoekdetectie.