Mazda CX-3

Mazda presenteert op de autoshow van Los Angeles de CX-3, een compacte cross-over. Het is het derde volledig nieuwe model dat Mazda dit jaar onthult.

Mazda heeft de smaak te pakken. Op de autoshow van Los Angeles volgende maand presenteert het merk zijn derde nieuwe model van dit jaar: de CX-3. Eerder dit jaar zagen de nieuwe 2 en MX-5 al het daglicht. Alle drie de modellen komen volgend jaar op de markt. Eerst de 2, dan de CX-3 en MX-5. Die laatste twee verschijnen rond de zomer.

De CX-3 is een compacte SUV of cross-over en gaat de concurrentie aan met auto’s als de Opel Mokka en Renault Captur. Hij behoort tot de nieuwe generatie Mazda’s met het zogenaamde Kodo-design en lichtgewicht SkyActiv-techniek. We verwachten de 100 en 120 pk sterke SkyActiv-G benzinemotor en de nieuwe 1,5 liter dieselmotor terug te zien in de CX-3.

Naast de CX-3 heeft Mazda nog twee nieuwtjes, namelijk de vernieuwde CX-5 en 6. Wat er precies gewijzigd is aan deze auto’s maakt Mazda niet bekend, maar reken op een bescheiden facelift en een update van de multimediasystemen.