Hyundai i20 Coupé

Hyundai noemt de driedeursversie van de nieuwe i20 voortaan Coupé. Het Koreaanse merk belooft ook meer rijplezier, onder meer met een nieuwe turbomotor.

Nog geen maand geleden stelde Hyundai de nieuwe generatie i20 met vijf deuren voor, in afwachting van het publieksdebuut op de autosalon van Parijs. Nu deelt het merk een schets van de driedeurs, die mogelijk eveneens begin oktober geshowd wordt in Parijs. 

De vorige generatie i20 kende ook zo'n uitvoering, die gewoon 'i20 driedeurs' heette. Dat verandert: de nieuwe hatchback met drie deuren krijgt de naam Coupé. Daarmee geven de Koreanen aan dat deze i20 sportiever wordt. 

Dat is op de afbeelding te zien aan het stevige achterwerk, de aflopende daklijn en dakspoiler. De achterzijde krijgt ook aparte lichtclusters. Naar verluidt ziet de i20 Coupé er aan de voorkant hetzelfde uit als de vijfdeurs.

Het sportieve karakter wordt luister bijgezet door een nieuwe motor. Volgens tijdschrift Autovisie gaat het om een turbomotor met 180 à 190 pk aan vermogen. Stevig voor zo'n compacte auto. Toch zal later een nóg potentere i20 Coupé verschijnen, met circa 220 beschikbare paarden.

Dat duurt nog even. De verkoop begint pas in het voorjaar van 2015. Dan volgen ook de prijzen en de uitrustingsdetails.