Ook al vindt de wereldpremière van de gefacelifte Mercedes-Benz B-Klasse begin oktober op de autosalon van Parijs plaats, je kunt 'em nu al bestellen. Er zijn drie nieuwe uitrustingslijnen. En 'last but not least': de facelift markeert ook de introductie van de B-Klasse Electric Drive. 

De 3 jaar oude Mercedes-Benz B-Klasse is gefacelift. Een nieuwe bumper, radiatorrooster en dagrijverlichting geïntegreerd in de koplampen zijn de aanpassingen vooraan de auto. Op de achterzijde zien we een nieuwe chromen strip. 

Het interieuraanbod is helemaal herzien. Allereerst zijn er enkele aanpassingen in de standaarduitrusting, waaronder uitbreidingen van de veiligheidssystemen Collision Prevention Assist en Attention Assist. Daarnaast zijn er nu drie nieuwe design- en accessoirelijnen. De Style Line maakt van de B-Klasse een stijlvolle wagen. De Urban Line benadrukt sportiviteit in het in- en exterieur. De AMG Line is het sportiefst en bovendien exclusief. De drie lijnen kunnen extra benadrukt worden of aangevuld, met de optionele pakketten AMG Exclusive, Exclusive (extra comfort en kwaliteitaccessoires) en Night (zwarte designelementen). 

Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive

Introductie Electric Drive

Van de gefacelifte B-Klasse rijden straks weer dezelfde dieselmodellen als nu rond. Net als voorheen komen de 160 CDI-, 180 CDI-, 180 CDI BlueEfficiency Editions en enkele 220 CDI-versies in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Dat percentage geldt ook voor de nieuw toegevoegde B200 CDI 4Matic, die het aantal beschikbare vierwielaangedreven B-Klasses op vier brengt.

Mercedes-Benz grijpt de facelift aan om de volledig elektrisch rijdende B-Klasse, genaamd Electric Drive, toe te voegen aan het assortiment. Omgerekend heeft deze 180 pk beschikbaar. De topsnelheid ligt op 160 km/u. Het beste nieuws hebben we voor het laatst bewaard: de Electric Drive komt in aanmerking voor 4 procent bijtelling. Introductie van deze elektrische auto staat gepland voor 3 november aanstaande. De Duitse prijs (dus exclusief ons BPM-stelsel) ligt op bijna 33.000 euro inclusief btw.Aan het benzinegamma (B180, B200, B220 4Matic en B250) wordt de B180 BlueEfficiency Edition toegevoegd. Het '20 procent bijtelling' model B200 Natural Gas Drive (op aardgas) blijft gehandhaafd. 

Nederlandse prijzen van de vernieuwde B-Klasse volgen nog.