Mercedes-Benz CLA

Modeljaar 2015 biedt een Mercedes CLA-Klasse die verbeterd is op het gebied van veiligheid, comfort, infotainment en uitrustingsfeatures. De 220 CDI heeft 7 pk extra gekregen.

Mercedes-Benz kondigt de CLA-Klasse voor 2015 aan. Die heeft op diverse terreinen een aantal veranderingen ondergaan. Zo levert de dieselversie CLA 220 CDI voortaan 5 kW extra, waardoor het vermogen uitkomt op 177 pk. Het sprintje van 0-100 km/u wordt hierdoor niet beïnvloed, de maximum snelheid - indien niet gelimiteerd - krijgt er iets bij en komt uit op 232 km/u. De bijtelling voor zakelijke rijders blijft 20 procent. 

Nieuwe features

De nieuwe voorzieningen van de CLA-Klasse komen grotendeels overeen met zaken die ook voor de gisteren onthulde, gefacelifte B-Klasse besteld kunnen worden. Het veiligheidssysteem Collision Prevention Assist wordt uitgebreid met gedeeltelijk autonoom afremmen - ter voorkoming van achteraanrijdingen - en krijgt nu de naam Collision Prevention Assist Plus.

Het systeem dat oplet hoe wakker de bestuurder nog is, Attention Assist, werkt voortaan tussen de 60 en 200 km/u. Traffic Sign Assist herkent meer verkeersborden, zodat je niet langer tegen de rijrichting in gezonden wordt en beter reageert op (de opheffing van) snelheidsbeperkingen. 

Een deel van de veiligheids- en infotainmentinformatie wordt op andere wijze (bijvoorbeeld visueel) zichtbaar op het instrumentenpaneel. De Media Interface die Apple Lightning gebruikt is voortaan standaard aanwezig. 

Nieuwe opties

Aanvullende opties tegen meerprijs zijn ook uitgebreid. Zo zijn er nu 19 inch lichtmetalen AMG-multispaaks wielen in glanzend zwart leverbaar, een vrijstaand display met een doorsnede van 20,3 cm,  Keyless-Go en nieuwe diensten van Mercedes Connect Me. Met Keyless-Go kun je het voertuig openen, afsluiten en starten terwijl je de e-sleutel op zak hebt.