De Ferrari 458 Spider Speciale is klaar. De auto is gespot op het fabrieksterrein van Ferrari in Maranello. De onthulling van de Spider Speciale vindt waarschijnlijk begin oktober plaats op de autosalon van Parijs.

Dat er een Speciale-uitvoering van de 458 Spider in de planning stond was geen geheim meer, maar nu is de auto ook voor het eerst in levenden lijve gezien. Een bezoeker van de Ferrari-fabriek in Maranello heeft stiekem een foto gemaakt van de 458 Spider Speciale die op het terrein van de fabriek stond. Uiteraard geheel tegen de regels in, want het is niet toegestaan om foto’s te maken binnen de fabriekspoorten van Ferrari.

De 458 Spider Speciale, die wellicht nog een andere naam krijgt, heeft dezelfde bodykit als de 458 Speciale coupé – inclusief de beweegbare ‘flappen’ ten gunste van de aerodynamica. De Spider Speciale krijgt zwart-witte striping, die doorloopt tot op de afdekplaat van de motor.

Technisch verwachten we geen wijzigingen ten opzichte van de coupé. Dat betekent dat de 4.5 V8-motor 605 pk vermogen en 540 Nm koppel levert, goed voor een 0-100 km/u sprintje van zo’n 3 seconden. De 458 Spider Speciale is waarschijnlijk het laatste nieuwe Ferrari-model met atmosferische achtcilindermotor, het merk stapt hierna namelijk over op V8 turbomotoren.