Iveco heeft zijn visie op ‘het busje van de toekomst’ gepresenteerd op de bedrijfsautobeurs IAA in Hannover. De Vision Concept is elektrisch aangedreven, heeft een laadmanagementsysteem en doorzichtige A-stijlen voor een beter zicht.

Hoe ziet de lichte bedrijfswagen van de toekomst eruit? Iveco heeft die vraag beantwoord met de Vision Concept. Het merk laat met dit studiemodel zijn visie zien op de Daily bestelwagen. Onder het futuristische uiterlijk schuilt al net zo futuristische techniek.

De Vision heeft een Dual Energy aandrijflijn. Dat wil zeggen dat de Iveco geheel elektrisch kan rijden maar ook als hybride kan fungeren. De techniek regelt de ideale mate van aandrijving automatisch, zodat de auto in de stad stil en schoon op de elektromotor rijdt, en daarbuiten zo efficiënt mogelijk met hulp van een brandstofmotor.

Iveco heeft de Vision min of meer doorzichtige A-stijlen gegeven, die ervoor moeten zorgen dat het zicht sterk verbetert. Camera’s aan de zij- en achterkant houden de dode hoeken in de gaten. Iveco spreekt over een human/machine-interface voor het interieur. Dat betekent in dit geval: weinig knoppen, een groot tabletscherm en een futuristisch ogend stuur.

Ook over de laadruimte is nagedacht, een laadmanagementsysteem herkent pakketten waardoor de ruimte zo efficiënt mogelijk ingedeeld kan worden. Hierdoor behoren verkeerde belading en het beschadigen van pakketten tot de verleden tijd.