Geen airconditioning, geen radio, geen automaat en een stoffen dak dat je met de hand moet openen. De Porsche Boxster Spyder is voor puristen.

Porsche komt met de ‘meest puristische Boxster ooit’, de Spyder. Die heeft geen airconditioning en geen radio, om gewicht te besparen. Beide opties zijn wel leverbaar zonder meerprijs. Het stoffen dak moet met de hand worden geopend, elektrische bediening is er niet bij. Ook schakelen moet je zelf doen, een automaat is niet leverbaar.

De Boxster Spyder heeft een 3.8 zescilinder met 375 pk, goed voor een 0-100 sprintje in 4,5 seconden en een topsnelheid van 290 km/u. De Spyder is met 20 mm verlaagd en heeft de remmen van de 911.

Het uiterlijk van de Boxster Spyder is onderscheidend. Meest opvallend zijn de ‘streamliners’ achter de hoofdsteunen, geïnspireerd op die van de Porsche 718 Spyder uit de jaren ’60. De Spyder heeft de voor- en achterbumper van de snelle GT4-uitvoering, om zijn sportieve aspiraties nog maar eens te benadrukken.

In het interieur zijn lichtgewicht kuipstoelen en een speciaal sportstuur met een diameter van slechts 36 centimeter te vinden.

De Boxster Spyder wordt later deze maand leverbaar, de prijs bedraagt 116.700 euro.