Volkswagen toont op de autoshow van New York vier nieuwe Beetle concept cars, die vooruitblikken op ‘mogelijke nieuwe versies’ van de Beetle.

Een roze Beetle, een spijkerbroeken-Beetle, een strand-Beetle of toch liever een sportieve Beetle? Volkswagen neem vier conceptversies van de Beetle mee naar de autoshow van New York. Alle vier de Beetles zijn ‘mogelijk nieuwe versies’.

De Beetle Pink Edition is de meest opvallende en eenvoudig te realiseren. Veel meer dan een opvallende lakkleur en zwarte, chromen en aluminium accenten is er niet nodig om deze opvallende Beetle in productie te nemen.

De Beetle Cabriolet Denim is uitgevoerd in de kleuren van een spijkerbroek. De lakkleur is Stonewashed Blue Metallic en de cabriokap is in bijpassend donkerblauw uitgevoerd. De Beetle Wave haakt in op de strandcultuur van de Amerikaanse kustregio’s. De Wave is uitgevoerd in Habanero Orange Metallic, het interieur is voorzien van stoffen met patronen uit de jaren ’50 en ’60 en houten dashboardpanelen in ‘surfboard-stijl’.

De vierde Beetle is de R-Line Concept, met sportbumpers, een zwarte diffusor, grote achterspoiler en koolstofvezel-look panelen in het interieur. De R-Line is voorzien van een 2.0 TFSI-motor met 220 pk.