Infiniti heeft op de autoshow van New York de vernieuwde QX50 onthuld. Op het eerste gezicht lijken de wijzigingen klein, maar het merk heeft een rigoureuze ingreep gedaan: het verlengen van de wielbasis.

Dat zie je niet vaak bij een 'midlife' update, maar Infiniti doet het gewoon. Het merk verlengt de wielbasis van de QX50 bij de facelift van het model. Niet met een paar centimeter, maar ruim 8 centimeter. Dat zorgt voor fors meer binnenruimte, vooral de achterpassagiers profiteren daarvan. Ook de kofferbakruimte is fors gegroeid, met 76 liter tot 416 liter.

Aan de buitenkant zijn de wijzigingen bescheiden, al heeft Infiniti doordat de achteras verder naar achteren staat veel moeten aanpassen. Niet dat het opvalt, want op een iets andere dorpel na lijkt de auto er aan de zijkant hetzelfde uit te zien. Aan de voorkant zijn er kleine aanpassingen, zoals nieuwe led-dagrijverlichting en mistlichten. De achterzijde is lichtjes gewijzigd en verder heeft Infiniti het wieldesign aangepast.

Onder de motorkap blijft alles bij het oude en dus ligt daar nog altijd de bekende 3,7 liter V6-motor. In Europa krijgen we ook weer een 3,0 zescilinder dieselmotor. De vernieuwde QX50 staat aan het eind van het jaar in de showroom, prijzen kunnen we nog niet melden.