Toyota geeft de RAV4 een facelift en introduceert de RAV4 Hybrid. Die is dankzij een extra elektromotor op de achteras voorzien van vierwielaandrijving.

Toyota breidt zijn hybride-assortiment uit met de RAV4 Hybrid. Voor de gelegenheid geeft het merk de andere versies van de SUV ook meteen een facelift, zodat de RAV4 weer fris oogt.

De RAV4 Hybrid heeft een 2,5 liter benzinemotor en twee elektromotoren. Eén daarvan zit op de achteras en zorgt er zo voor dat de hybride vierwielaandrijving heeft. Het trekgewicht van de RAV4 Hybrid is maar liefst 1.650 kilogram. Toyota levert de hybride SUV daarom standaard met Trailer Sway Control, een systeem dat vroegtijdig slingerbewegingen van de aanhanger detecteert.

Toyota heeft de RAV4 ingrijpend vernieuwd. De voorkant ging in z’n geheel op de schop en ook aan de achterkant zijn er de nodige wijzigingen, die de RAV weer een modern aanzien geven. In het interieur past Toyota zachtere materialen toe, waarmee de kwaliteitsbeleving op een hoger niveau moet komen te staan. Nieuwe opties zijn onder andere een kleureninformatiescherm tussen de tellers en een 360 graden-camera. Daarnaast komt Toyota met een pakket nieuwe veiligheidssystemen, met onder andere adaptieve cruise control en een botspreventiesysteem.

Meer informatie over de vernieuwde RAV4 en de hybride-uitvoering volgt binnenkort. We verwachten de RAV4 Hybrid in het nejaar in de showroom.