De AutoRai heeft een heuse wereldprimeur in huis! Op de beursvloer in Amsterdam maken we kennis met de nieuwe Volkswagen Transporter.

Volkswagen toont op de AutoRai de nieuwe Transporter. Daarmee heeft de Amsterdamse beurs een heuse wereldprimeur in huis. Toch moeten we twee keer kijken op de Volkswagen-stand om te ontdekken wat de vernieuwingen aan de Transporter zijn. Volkswagen heeft bewust de wijzigingen beperkt gehouden: “Dat is wat onze klanten willen”, aldus de woordvoerder van het merk.

De voor- en achterkant zijn helemaal nieuw, net als het interieur dat er in de Multivan personenwagenuitvoering die Volkswagen op zijn stand laat zien luxe uitziet. Dat heeft weinig meer met een ‘busje’ te maken. De nieuwe Transporter en Multivan krijgen dan ook de beschikking over de nieuwste veiligheids- en multimediasystemen uit de Golf.

“Volkswagen heeft de maten aan de binnenkant gelijk gehouden, zodat ondernemers die nu een Transporter hebben hun inbouwkasten in de laadruimte naadloos over kunnen zetten in het nieuwe model. Dat scheelt kosten”, zo licht de woordvoerder ons toe.

De nieuwe Transporter krijgt de beschikking over de nieuwe motorenfamilie die ook in de Golf en Passat wordt gebruikt. De dieselmotoren zijn aangepast naar bedrijfsautogebruik: “In een bedrijfswagen zijn andere eigenschappen van een motor belangrijk dan in een personenauto.” Het merk kondigt vier diesels aan, allemaal met 2,0 liter cilinderinhoud. De vermogens lopen uiteen van 84 tot 204 pk, waarbij de meest krachtige diesel twee turbo’s heeft.

De nieuwe Transporter is vanaf volgende maand te bestellen en staat in juli in de showroom. Dat is ook de eerste mogelijkheid voor het Nederlandse publiek om de auto te zien, want de Transporter staat alleen vandaag (op de persdag) op de AutoRai.