Cadillac CT6

Cadillac gaat zijn nieuwe vlaggenschip CT6 ook als plug-in hybride leveren. Met een vermogen van 335 pk is er aan power geen gebrek.

Cadillac kondigt een plug-in hybride-uitvoering aan van de CT6. Het nieuwe vlaggenschip van Cadillac is de eerste plug-in hybride van het merk. Nog lang niet alle specificaties zijn bekend, maar het vermogen van 335 pk en het koppel van 586 Nm zijn in ieder geval veelbelovend.

De CT6 plug-in hybride heeft een 18,4 kWh accupakket, dat onder de achterbank en de kofferruimte is aangebracht. Cadillac maakt voor de hybride aandrijflijn gebruik van een Elektrisch Variabele Transmissie (EVT) met twee elektromotoren. Hoe de techniek exact in zijn werk gaat is nog niet bekend, evenmin welke benzinemotor het merk koppelt aan de EVT.

De CT6 krijgt drie rijmodi: Normal, Sport en Hold. Die laatste functie bewaart batterijlading voor een later moment, zodat de auto in bijvoorbeeld de stad emissievrij kan rijden. In Normal wordt de hybride aandrijflijn geheel automatisch en efficiënt geregeld, in Sport ligt de nadruk op prestaties.