Maserati start later dit jaar met de levering van schonere motoren in de Ghibli en Quattroporte. Prijsverlagingen tot 6.000 euro zijn het gevolg.

Maserati voert diverse aanpassingen door aan de V6- en V8-motoren in de Ghibli en Quattroporte. Dat meldt De Telegraaf. De motoren voldoen dan aan de strenge Euro6-uitlaatgasnorm en zijn zuiniger en schoner, waardoor er minder BPM naar de staatskas vloeit. Dat betekent: lagere prijzen, met BPM-kortingen tot zo’n 6.000 euro.

De verbeteringen worden op alle motoren doorgevoerd, dus zowel de 3.0 V6 en 3.8 V8 biturbo benzinemotoren als de 3,0 liter zescilinder dieselmotor. Die laatste krijgt de beschikking over een speciale katalysator die met behulp van het additief AdBlue schadelijke stikstofoxiden tot een minimum reduceert.

De tussentijdse update wordt in 2017 gevolgd door een upgrade van het hele motorenassortiment. Deze is door Maserati al eerder aangekondigd. De huidige V8-versies worden dan vervangen door krachtigere V6-motoren, die tot wel 520 pk leveren. Een nieuwe V8-motor komt aan de bovenkant van het assortiment en produceert meer dan 560 pk.