Audi Q7 2015

De Audi SQ7 krijgt een turbodieselmotor in het vooronder die 435 pk kan leveren. Dat blijkt uit een gelekt document.

Audi komt met een potente uitvoering van de Q7, de SUV die sinds vorige maand in de showrooms staat. De performance-uitvoering krijgt de naam SQ7 en wordt naar verwachting begin 2016 onthuld. Toch ligt de eerste informatie al op straat.

Voorin de SQ7 komt een 4,0 liter TDI-turbodieselmotor te liggen. Die kan maximaal 320 kW - dat is ruim 435 pk - leveren. Dit blijkt uit een gelekt document op internet. Het maximale koppel is nog onbekend, evenals de prestaties van de potente SUV. 

De Audi SQ7 wordt voorzien van een elektrische turbo. Daarmee krijgt de wagen een betere gasrespons en een kleiner turbogat. Audi heeft in racewagens al ervaring opgedaan met de elektrische turbo; de SQ7 wordt de eerste productieauto van het merk dat met deze technologie wordt uitgerust.

Audi zal de SQ7 sportiever aankleden dan de reguliere Q7. Uit spionagefoto's valt op te maken dat de performanceversie vier uitlaatpijpen krijgt.

Audi op de IAA

Op de aanstaande autoshow IAA, half september, onthult het merk met de vier ringen eerst de Audi Q7 e-tron, de plug-in hybride uitvoering van de SUV. Ook staan de nieuwe A4 en de C-Bev conceptcar op de IAA-stand. AudiBlog meldt dat het Duitse merk tevens de vernieuwde RS 6, RS 7 en 'S8 Plus' (met 605 pk) meeneemt naar Frankfurt. Dit bericht is echter nog niet bevestigd.